Lysa upp mitt liv

På senare tid har jag verkligen funderat extra noga på vad det innebär med att ha rätt ljus, och hur jag i min vardag inkorporerar ljus för att må, tja, bättre. Jag gör ju egentligen inte det. Jag har genom åren haft minimalt med ljuskällor, är en nattmänniska på det och tycker mer eller mindre att det där med ljus, äsch, det är trams. Men så är alltså inte fallet. Att utsätta sig för ljus på en regelbunden basis är nästintill livsviktigt, och påverkar kraftigt ens mentala (och till och med fysiska, ibland) hälsa.

Det har varit en tuff ögonöppnare att förstå det. Jag har genom åren funnit lugn och ro, en slags bekvämlighet, i att befinna mig i mörkret. Ljuset har känts exponerande och obehagligt, som en skavande lapp i tröjan som gnider mot nacken. Jag har trott att jag mår bättre av att ha det mörkt omkring mig, när det i själva verket gjort att jag känner tvärtom. Jag är inte världens lyckligaste människa. Och en av anledningarna kan vara för att jag inte gillar ljus; vilket ter sig tydligare när jag tänker efter, då jag inte gillar de soliga säsongerna, och har väldigt lite ljus hemma som står på om dagarna (och nätterna).

Nej, för mig blir det nog att investera i något som kan hjälpa mig längre fram – kanske en sån där ljusterapilampa, eller varför inte en kristallkrona som både lyser upp och skänker lite klass till min ganska skrala, spartanska inredning? Det vore nog något. Jag ska nog satsa på det, trots allt.

Och till er som fortsätter befinna er i mörkret – snälla, träd fram, är ni snälla. Ni kommer göra er själva en stor björntjänst, och fortsätta att känna en gnagande känsla av olycka. Allt som behövs ibland är ett litet lysande glimmer i ens liv, oavsett vilken form det tar.

Nyligen Postat

Arkiv

Grau Written by: