Den stora renoveringen av min lägenhet

Från början var det bara tal om att göra en liten renovering av min hyresrätt. Efterhand blev detta dock till något mycket stort, vilket också ledde till att min och andras lägenheter i huset omvandlades till bostadsrätt. Hur som helt blev renoveringen så stor att detta tog hela 6 månader. Under den tiden fick vi som bodde i huset då bo i baracker på gårdsplanen utanför. Här var det stambyte som skulle utföras, vilket ledde till att hela husets fasad strippades. Invändigt var det toaletter och kök samt alla andra rum som skulle renoveras. Ja, detta projekt såg så stort ut att jag aldrig trodde det skulle vara klart efter bara 6 månader.

Vad detta också ledde till var naturligtvis att alla de baracker som vi bodde i under tiden, inte kunna hålla alla de möbler och den utrustning som fanns i våra bostäder. Detta löste dock vår tidigare hyresvärd på ett mycket praktiskt sätt. Då hyrde de isolerade containrar, då detta var nödvändig under en kall höst och vinter. Egentligen kanske inte den bästa årstiden att renovera men det hela gick jättebra i alla fall. Detta var då klart sedan två månader tillbaka och numera bor jag i min nyrenoverade lägenhet.

Det bästa med den stora renoveringen

Visst är det alltid roligt att få nya och fräscha rum att bo i, samt att köket och toaletterna blev helt underbara. Nu är det så att jag kan bjuda in vänner, bekanta och familj på middag. Här talar helt plötsligt alla om hur snyggt och fint jag fått det. I några fall kan det faktiskt ses en smula avund hos några av dem. Dock inget som god mat och dryck inte lyckats fixa fram till dags datum. Det som är det bästa kommer dock att vara omvandlingen från hyresrätt till bostadsrätt. Nu har jag förvisso fått betala en del för detta, men i gengäld så är det jag som äger min lägenhet.

Sälja lägenheten innan den faller i värde

Nu kommer det inte alltid att enbart vara plus med att äga sin lägenhet, utan det kommer även att vara läge för eftertänksamhet. Med andra ord gäller det att vara smart. Jag har redan nu satt ett datum för när jag planerar sälja den. Detta med anledning av att det alltid kommer en ny renovering som jag inte vill betala. Här väntar jag helt enkelt tills priset har gått upp, så att jag i slutändan kan tjäna på att vara den som har ägt min lägenhet. Här handlar det naturligtvis om att jag planerar att skaffa fru och familj, vilket då också betyder att lägenheten blir för liten.

Nyligen Postat

Arkiv

Grau Written by: