Bostadsrätt med stambyte

Okej – glada nyheter på G här. För inte så länge sedan blev kom det ett par representanter från bostadsrättsföreningen som ville erbjuda mig en möjlighet – de ville uppgradera bostadsområdet och skulle därför anordna så att jag kom i kontakt med ett byggföretag som skulle utföra ett så kallat stambyte på min lägenhet, en total renovering med andra ord.

Renoveringen skulle innebära att jag får ett kök samt badrum med installerat golvvärme från Uponor för ett ganska saftigt pris, samtidigt som hyran skulle gå upp en del, men min hyresrätt skulle i så fall konverteras till en bostadsrätt, en konsekvens som skulle göra mig ekonomiskt tryggare. I och med ombildningen skulle jag också få ett större inflytande över min bostad, och jag skulle också få möjlighet till att eventuellt hyra ut den eller sälja den med minimal involvering från bostadsrättsföreningen. Jag tyckte överenskommelsen var extremt bra, och det enda bostadsrättsföreningen ville ha ut av detta – vad jag förstod det som – var att avgiften skulle bli något saftigare, men att all investering skulle vara värt det då de först och främst ville ha större inflytande över bostadsområdet.

Att få ett nytt kök och badrum låter riktigt trevligt, speciellt med den inräknade golvvärmen. Kan inte tänka mig alla gånger som jag gått och beklagat mig över att lägenheten känts lite för kall för mina fossingar. Jag ska i alla fall ha möte med bostadsrättsföreningen och byggföretaget snart nog så att vi kan diskutera det närmare. Spännande!

Nyligen Postat

Arkiv

Grau Written by: