Att vara en nattmänniska

I ett samhälle där allt är byggt kring nio till fem-verksamhet är det ganska svårt att vara en nattmänniskor. Jag har med tiden insett att jag är mycket mer produktiv på kvällen, än jag är på dagen. Det medför att jag gärna tar sovmorgon, inte bara på helger, och helst sitter uppe sent in på natten. När jag följer detta mönster får jag mer gjort, blir mindre irriterad och helt enkelt mår bättre. Men när man måste jobba efter en industriell tidsnorm blir det väldigt svårt. Trots att vi har kommit långt i vår kulturella utveckling så drivs samhället fortfarande av vad som är en stämpelbaserad norm. Se bara på bankerna. Vad är egentligen en bankdag? De flesta handlar på helgerna. Då byter pengar händer. Men det är ingen bankdag. Varför ska bankdagar bara vara vardagar? Jag tycker det hela är väldigt konstigt. Särskilt då det inte finns någon teknisk anledning. Allt verkar bara vara kulturellt, och anledningen att det inte förändras är att det bara har blivit så. Sådana argument tycker jag aldrig är något att bygga ett samhälle på. Frågar någon mig så är det god tid att omvärdera mycket av det vi tagit för givet. Om inte annat för att kunna få en mer kunskapsbaserad framtid.

Nyligen Postat

Arkiv

Grau Written by: