Godis och sinnen

Det är konstigt hur smaken förändras med tiden. Jag har alltid ogillat choklad från Fazer. Åtminstone tills nyligen. Fick för mig att köpa en av deras standardchokladkakor. Och insåg att den faktiskt är mycket mer god än vad som säljs av, exempelvis, Marabou. Den var helt enkelt mer fyllig. Vad jag reagerade på var inte chokladen i sig, utan att jag har gjort en helomvändning. Eller snarare att min smak har gjort en helomvändning. Har hört att smaken förändras, men det här är första gången jag faktiskt har upplevt det. Det har fått mig att fundera på hur mycket andra sinnen förändras, men hur lite av det man förmodligen märker då förändringen sker så långsamt och stegvis. Kanske är därför som många inte verkar märka att de hör sämre, ser sämre eller tappat sitt luktsinne.

Nyligen Postat

Arkiv

Grau Written by: