Snällhet

Jag funderar ofta på vad det innebär att vara snäll. Är det att alltid ge folk vad de vill ha? Eller är det att alltid vara villig att dela med sig av sin tid? Jag tror faktiskt inte att det finns en enskild allmängiltig beskrivning på vad det innebär att vara snäll. Däremot är jag mer än säker på att det finns massor av personer som gömmer sig under benämningen snälla trots att de är vad som vore att anse motsatsen. Det vill säga inte snälla.

Har nyligen börjat märka att det är många som gör saker och sedan påstår att de bara vill väl. Även om vad de nu gör visar sig såra människor i deras omgivning. Jag tror det är någon slags försvarsmekanism. En sådan stor del av deras självbild är uppbyggd kring tron att de är snälla. När det visar sig att deras agerande får en icke-snäll effekt så kan de inte förklara det utifrån den bild de har av sig själva. Förnekelse brukar det väl kallas. Fundera på det här nästa gång någon gör något som påstås vara snällt, trots att det påverkar dig negativt.

Nyligen Postat

Arkiv

Grau Written by: